Η σημερινή τιμή αγοράς

0.88463 USD =1 EUR
1 EUR = 0.88463 USD

Αγοράστε ή πουλήστε συνάλλαγμα, ακόμα και χωρίς προμήθεια, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Επιλέξτε το ξένο νόμισμα που θέλετε να αγοράσετε

Ποσό αγοράς

=

Επιλέξτε το ξένο νόμισμα που θέλετε να πουλήσετε

Ποσό πώλησης

=

Αγοραπωλησία νομίσματος

Στις διεθνείς αγορές ο όρος ισοτιμία, ή αλλιώς συναλλαγματική ισοτιμία, έχει καθιερωθεί για την ανταλλαγή νομισμάτων των διαφόρων χωρών η οποία και καθιστά την μεταξύ τους αγοραστική δύναμη ουσιαστικά ίση. Καθώς μεταβάλλονται οι οικονομικές συνθήκες, οι συναλλαγματικές αξίες των νομισμάτων συνεχώς αναπροσαρμόζονται προκειμένου να πετύχουν την ισοτιμία τους. Οι αναπροσαρμογές αυτές επιτυγχάνονται με τις μεταβολές των τιμών τους, επηρεαζόμενες από την προσφορά και τη ζήτηση.

Δολάριο USD

Το δολάριο είναι το επίσημο νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Διαιρείται σε 100 σεντς ενώ ο κωδικός ISO του δολαρίου ΗΠΑ είναι το USD.

Το όνομά του το οφείλει στο ιστορικό ισπανικό δολάριο.

Σε κανονική κυκλοφορία υπάρχουν κέρματα με ονομαστική αξία 1¢ (cent, ή penny), 5¢, 10¢, 25¢, 50¢ και αν και σπάνιο του $1 δολαρίου.

Επίσης κυκλοφορούν χαρτονομίσματα των $1, $2, $5, $10, $20, $50 και $100. Χαρτονομίσματα με ονομαστική αξία άνω των $100 έχουν καταργηθεί έτσι ώστε να δυσκολευτεί η λαθραία μεταφορά μεγάλης αξίας νομισμάτων.

Η μορφή του Τζορτζ Ουάσινγκτον κοσμεί το χαρτονόμισμα του $1 και του Βενιαμίν Φραγκλίνου το χαρτονόμισμα των $100.

 

Το USD έχει καθιερωθεί ως αποθεματικό νόμισμα από πάρα πολλές Κεντρικές Τράπεζες αντίστοιχων χωρών ενώ είναι το επίσημο νόμισμα του Ανατολικού Τιμόρ, του Ελ Σαλβαδόρ και του Ισημερινού. Πέραν των χωρών που έχουν ως επίσημο νόμισμα το δολάριο ΗΠΑ, 10 ακόμη χώρες το χρησιμοποιούν ανεπισήμως ως νόμισμα, πρόκειται για τις εξής:

  1. Ανατολικό Τιμόρ
  2. Βερμούδες
  3. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
  4. Ελ Σαλβαδόρ
  5. Ισημερινός
  6. Νήσοι Μάρσαλ
  7. Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας
  8. Παλάου
  9. Παναμάς
  10. Τερκς και Κέικος

Στερλίνα ή Λίρα Ηνωμένου Βασιλείου

Η στερλίνα ή όπως συνήθως αναφέρεται λίρα Αγγλίας, είναι το επίσημο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Υποδιαιρείται σε 100 πένες και σαν σπουδαιότητα αποτελεί το τέταρτο σημαντικότερο συναλλασσόμενο νόμισμα μετά από το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ και το γιεν Ιαπωνίας.

Σε κανονική κυκλοφορία υπάρχουν κέρματα με ονομαστική αξία 1p, 2p, 5p, 10p, 20p, 50p, 1£ και 2£.

Επίσης κυκλοφορούν χαρτονομίσματα των 1£ (μόνο στη Σκωτία), 5£, 10£, 20£, 50£, 100£ (μόνο στη Σκωτία και στη Β. Ιρλανδία).

Στη Σκωτία και τη Βόρειο Ιρλανδία κυκλοφορούν και τοπικά χαρτονομίσματα της Στερλίνας, τα οποία εκδίδονται από τις εκεί τοπικές τράπεζες. Τα χαρτονομίσματα αυτά γίνονται γενικά αποδεκτά σε όλες τις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου αν και σε κάθε περίπτωση ανταλλάσσονται με χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Αγγλίας σε οποιαδήποτε τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα χαρτονομίσματα που εκδίδονται από την Τράπεζα της Αγγλίας είναι η πλειοψηφία των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν και χαίρουν ευρείας αποδοχής σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, παγκοσμίως και εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου είναι δύσκολη η ανταλλαγή χαρτονομισμάτων που έχουν εκδοθεί στη Σκωτία και τη Βόρειο Ιρλανδία ενώ αντιθέτως όλα τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος και οι ξένες τράπεζες αναγνωρίζουν τα χαρτονομίσματα που έχουν εκδοθεί από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Δολάριο Καναδά

Το δολάριο Καναδά είναι το επίσημο νόμισμα του Καναδά, έχει ως σύμβολο το $ και μερικές φορές απαντάτε και ως Can$ ή C$ για να ξεχωρίζει από το δολάριο ΗΠΑ. Ο κωδικός ISO στον οποίο αντιστοιχεί είναι το CAD και χωρίζεται σε 100 cents.

Είναι το πέμπτο πιο σημαντικό αποθεματικό νόμισμα ενώ αποτελεί το 2% των παγκόσμιων αποθεμάτων σε νομίσματα συνολικά.

Σε κανονική κυκλοφορία υπάρχουν κέρματα με ονομαστική αξία 5¢, 10¢, 25¢, 50¢, 1$ και 2$.

Επίσης κυκλοφορούν χαρτονομίσματα των 5$, 10$, 20$, 50$ και 100$

Τα καναδικά δολάρια, ειδικά τα νομίσματα, γίνονται δεκτά από ορισμένες επιχειρήσεις στις βορειότερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2012, η ​​Ισλανδία εξέτασε την υιοθέτηση του καναδικού δολαρίου ως σταθερή εναλλακτική λύση έναντι της ισλανδικής króna. Ο Καναδάς ευνοήθηκε λόγω της βόρειας γεωγραφικής γειτνίασης και παρόμοιας οικονομίας, πέραν της σχετικής οικονομικής σταθερότητάς του. Μάλιστα, ο καναδός πρεσβευτής στην Ισλανδία δήλωσε ότι η Ισλανδία θα μπορούσε να υιοθετήσει το νόμισμα. μολονότι η Ισλανδία τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει με την πρόταση.

Δολάριο Αυστραλίας

Το δολάριο Αυστραλίας με κωδικό ISO AUD, έχει σαν σύμβολο το $ και για να μην συγχέεται με το δολάριο ΗΠΑ συχνά αναγράφεται Α$ ή AU$.

Είναι το νόμισμα της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, που συμπεριλαμβάνει τη Νήσο των Χριστουγέννων, τις Νήσους Κόκος και τη Νήσο Νόρφολκ. Το εν λόγω νόμισμα χρησιμοποιείται στα κράτη του Ειρηνικού Κιριμπάτι, Ναούρου και Τουβαλού. Το δολάριο κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου του 1966, και αντικατέστησε την αυστραλιανή λίρα, ενώ εισήγαγε και το δεκαδικό σύστημα. Υποδιαιρείται σε 100 σεντς.

Σε κανονική κυκλοφορία υπάρχουν κέρματα με ονομαστική αξία 5¢, 10¢, 20¢, 50¢, 1$ και 2$.

Επίσης κυκλοφορούν χαρτονομίσματα των 5$, 10$, 20$, 50$ και 100$

Σήμερα κυμαίνεται μεταξύ πέμπτης και έκτης σε συναλλαγές θέση νόμισμα στις διεθνείς χρηματαγορές. Το αυστραλιανό δολάριο είναι δημοφιλές στους ξένους επενδυτές εξαιτίας των υψηλών τιμών στα διεθνή χρηματιστήρια, τη σχετική έλλειψη του κρατικού παρεμβατισμού, καθώς επίσης και τη σχετική σταθερότητα στην οικονομία και στην κυβέρνηση.

Ελβετικό Φράγκο

Το ελβετικό φράγκο είναι το επίσημο νόμισμα της Ελβετίας και του Λιχτενστάιν. Έχει σαν σύμβολο το Fr. ή το SFr. ενώ ο κωδικός ISΟ είναι ο CHF. Υποδιαιρείται σε 100 rappen ή centimes.

Σε κανονική κυκλοφορία υπάρχουν κέρματα με ονομαστική αξία 5 centimes, 10centimes, 20centimes, 50centimes, 1SFr,  2SFr και 5SFr.

Επίσης κυκλοφορούν χαρτονομίσματα των 10Fr, 20Fr, 50Fr, 100Fr, 200Fr και 1.000Fr. Τα τελευταία χρόνια, η ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας έχει υιοθετήσει μία πολιτική μηδενικών επιτοκίων σε μία προσπάθεια να ανακόψει την ανοδική τάση του φράγκου, το οποίο καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικές τις ελβετικές εξαγωγές.

Δίκτυο Καταστημάτων

Τα καταστήματα του δικτύου μας βρίσκονται στρατηγικά τοποθετημένα σε κομβικά σημεία και τα περισσότερα είναι εύκολα προσβάσιμα από μέσα μαζικής μεταφοράς.

Θα μας βρείτε σε πολλά σημεία της Αττικής, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε νησιά όπως τη Μύκονο. Παρακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερωθείτε άμεσα για το επόμενό μας κατάστημα.

Δείτε το δίκτυο καταστημάτων

>

Alert

Με την πρωτοποριακή υπηρεσία Alert, σας δίνουμε τη δυνατότητα να έχετε άμεση ενημέρωση μόλις η ισοτιμία του νομίσματος που σας ενδιαφέρει λάβει την τιμή που επιθυμείτε. Έτσι, ουσιαστικά εσείς ορίζεται την τιμή που θα αγοράσετε ή θα πουλήσετε περιμένοντας απλώς την κατάλληλη χρονική στιγμή. Εμείς θα σας ενημερώσουμε αν η τιμή στόχος επιτευχθεί δίνοντάς σας την επιλογή να προβείτε στην ενέργεια που θέλετε, είτε να αγοράσετε, είτε να πουλήσετε, είτε να θέσετε εκ νέου μία άλλη τιμή στόχο

Επιλέξτε ενέργεια

>

Θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι ισοτιμίες αυτή τη στιγμή;

Live εξέλιξη των τιμών στις πωλήσεις συναλλάγματος

Ευρώπη

1 EUR = 0.875 GBP
1 EUR = 104.294 RUR
1 EUR = 2.104 BGL
1 EUR = 118.238 ALL
1 EUR = 5.4077 RON
1 EUR = 4.5737 PLN
1 EUR = 413.565 HUF
1 EUR = 26.504 CZK
1 EUR = 7.8543 DKK
1 EUR = 11.8934 NOK
1 EUR = 11.9828 SEK
1 EUR = 1.0231 CHF

Ασία

1 EUR = 8.5714 CNY
1 EUR = 183.18 JPY
1 EUR = 41.1497 TRL
1 EUR = 4.1944 AED
1 EUR = 6.1057 ILS

Αμερική

1 EUR = 1.1127 USD
1 EUR = 1.5284 CAD

Αυστραλία

1 EUR = 1.6873 AUD

Δείτε τις ισοτιμίες

>